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Souvenirs from Kyoto

Souvenirs from Kyoto_c0008520_16515267.jpg東京に戻りました。今回のお土産は京都の漬け物! 京都駅ビル地下のお土産屋街に4〜5軒の漬け物屋を発見。色々試食しまくってタケノコや大根やナス、山芋、山椒タケノコ、ヒノナの漬け物を6品も買ってしまった。買った後に一軒の店の奥が食堂になっていて、840円の漬け物丼を発見。朝飯を食べていなかったので丁度良い。

Souvenirs from Kyoto_c0008520_16505067.jpg大根やキュウリやカブや人参、水菜などの漬け物が千切りになってご飯を覆ってる。結構な量。好みで出汁醤油をかけていただく。これがなかなか美味い。オーガニックとかロハスとかうたうカフェはこういう飯を出したらいいのにね。タイカレーとかタコライスとか、ベタ過ぎて興味ないよ。
ついでに先月末にシンガポールで食べた幻の客家メシ、雷茶飯を紹介しよう。こちらは15種類の薬草を煎じたお茶をたっぷりかけていただくんだけど、ご飯の上にかかっているのはゆで野菜を刻んだもので、なんとなく今朝の漬け物丼に似てる。雷茶飯、また食いたい!

Souvenirs from Kyoto_c0008520_16491179.jpgI'm back in Tokyo. I bought lots of Kyoto traditional pickles in Kyoto this morning for souvenirs. Cucumbers, Eggplants, White radishes, Bamboo shoot, Yams, and Bamboo shoots with Japanese peppers. And I found small eat-in corner in a pickles shop, and ate Pickles rice bowl. It costs 840Yen. Lots of variable pikles on steamed rice! It reminds me Lei-Cha-Han which I ate in Singapore in the end of August. Lei-Cha-Han is typical Hakka style breakfast dish. Rice bowl with variable boiled vegitables, and you pour 15 vegitable blended green tea on it. Local foods are nice! I'd like to try it one more time!

by salamunagami | 2006-09-18 16:49 | エキゾ旅行  

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